left_shadow Jonnys_klass
right_shadow
«« Tillbaka
 
Webbplats: www.randstrom.fi
 

Här finns en samling frågor gällande denna webbplats. Jag besvarar frågorna utgående från de regler jag tillämpar på denna webbplats.

Fråga 1

Behöver jag ha ett Google-konto för att se Bildbanken eller Boktipsen?

Svar 1

Nej! Ni behöver inte ha ett Google-konto för att se Bildbanken eller Boktipsen. Däremot behöver ni tillåta er webbläsare att lagra kakor. Här ser ni en illustrerad guide hur ni kan tillåta detta.

»Gå till Guiden "Lagra kakor"

Fråga 2

Varför ser jag inte mitt barn på bilderna i bildbanken eller i videoteket?

Svar 2

Elever som har ett eller flera NEJ-villkor förkryssat för att synas i medier och på nätet syns inte i bildbanken eller i videofilmer.

Fråga 3

Hur kan jag ändra min tillåtelse för att mitt barn får synas eller inte får synas i medier och Internet?

Svar 3

Ni behöver göra en ändring på elevkontaktblanketten. Be denna blankett från skolans kansli eller av läraren. Gör ändringarna med bläckpenna, underteckna blanketten och skicka den tillbaka till skolan.

Fråga 4

Är det bara mitt barn som inte får synas på bilder, i media och på Internet?

Svar 4

Nej! Det finns många barn vars föräldrar önskar att deras barn inte skall synas på bilder, i media och på Internet. Det får inte vara och skall inte vara ett måste, utan varje familj väljer hur de önskar ha det.

Fråga 5

Hur gör jag om jag vill att ett eller flera fotografier där mitt barn finns med skall raderas från bildbanken?

Svar 5

Kontakta läraren så bildbehandlas bilden (pixeleras) eller raderas helt och hållet. Visar det sig vara många bilder så stängs hela det specifika albumet.

Fråga 6

Har alla de barn vars ansikte är pixelerat tackat nej till att synas på bilder, i media och på Internet?

Svar 6

Nej, det rör sig förmodligen om barn i andra klasser som syns på bilden. Dessa ansikten pixeleras automatisk om de är så tydliga att den känns igen. Ansikten som syns på gruppbilder, med långt perspektiv och där en enskild elev inte framstår separat, pixeleras inte.